Bouwkundige keuring aanvragen

 

 

 

Waarom een bouwkundige keuring?

Homekeur is een business-partner van TKA Verzekeringen en kan je er alles over vertellen.

Aanvraagformulier

Wie een huis gaat kopen, wil natuurlijk zeker weten dat de bouwkundige staat van de woning goed is. Dit kan niet iedereen zomaar beoordelen. Het is dan ook verstandig om een bouwtechnisch rapport van de woning te laten maken om (nare) verrassingen achteraf te voorkomen.

Ook verkopers doen er in sommige gevallen verstandig aan om een bouwtechnische keuring van de te verkopen woning te laten maken. Hiermee voldoe je al voor een groot gedeelte aan je informatieplicht bij de verkoop en laat je kopers zien dat je weet wat je verkoopt.


Via onderstaand formulier kunt u direct een bouwtechnische keuring aanvragen bij onze partner Homekeur. De kosten hiervoor bedragen slechts € 369,00!

Aangeboden door Homekeur - Bouwkundige keuring

Wat je moet weten over onze partner Homekeur

Onze businesspartner Homekeur is met meer dan 15 jaar ervaring, en een gemiddelde klantwaardering van 9+, dé partner die je zoekt voor het laten opstellen van een bouwkundig rapport.

De kosten voor het laten opstellen van een bouwkundig rapport zijn afhankelijk van de grootte van je nieuwe woning. 

In een bouwkundig rapport vindt u een omschrijving van de bouwtechnische staat van uw woning. Alle belangrijke punten voor de waarde en technische staat van uw woning worden omschreven. Denk aan zaken als funderingen, balkconstructies, isolatie, centrale verwarming, vocht, betonrot, enzovoorts.

Deze informatie is cruciaal bij de koop of verkoop van een woning en kan bepalend zijn voor het bod dat u op een woning gaat uitbrengen. Een bouwkundig rapport komt voort uit een zogeheten bouwtechnische keuring.

Voor het bieden op een woning doe je er verstandig aan om een bouwkundig rapport te laten maken. Je kunt de gegevens uit het rapport opvragen en gebruiken bij onder meer onderhandelingen over de vraagprijs. Uit een bouwkundig rapport blijkt namelijk of en welke gebreken er zijn.

Een openingsbod uitbrengen op een woning of pand kun je doen wanneer je wil. Als je echter geen risico wilt lopen, dan laat je een bouwkundig rapport maken vóór het bieden. Aan de hand hiervan kun je beslissen of je inderdaad wilt doorgaan, maar ook dat je niet teveel betaalt voor vastgoed. Een huis of pand kopen waar nog heel veel aan gedaan moet worden, is minder aantrekkelijk.  

Je bepaalt of je deze kosten wilt betalen door bijvoorbeeld een lagere prijs te bieden. In de hectische huizenmarkt wordt tegenwoordig vaak direct een bod uitgebracht, maar zijn nog steeds ontbindende voorwaarden van kracht. Altijd heb je als koper enkele dagen bedenktijd. In die bedenktijd kun je de bouwkundige keuring alsnog laten uitvoeren.

Onze inspecteurs voeren de keuring bij voorkeur uit in jouw aanwezigheid. Op die manier krijg je direct al een indruk van de conditie van bovengenoemde zaken waarop gelet wordt tijdens de bouwtechnische keuring. Het uiteindelijke bouwkundig rapport geeft je vervolgens nog veel meer inzicht in de bouwtechnische staat van je nieuwe woning. 

Een bouwkundige inspectie is louter visueel en niet-destructief. De inspectie is geen asbestinventarisatie, indien onze inspecteur tijdens het onderzoek per ongeluk asbest aantreft, dan zal dit natuurlijk wel vermeld worden in het bouwtechnisch rapport.

De kosten die je betaalt voor het laten maken van een bouwkundig rapport zijn in veel gevallen aftrekbaar in je belastingaangifte, mits deze samenhangen met het afsluiten van de hypotheek vanwege een aankoop, verbetering of onderhoud van de woning.

Er worden veel termen gebruikt om een bouwkundig onderzoek of bouwkundig rapport te beschrijven. Denk aan: bouwtechnische keuring, bouwkundige keuring, bouwkundig onderzoek, bouwkundig rapport.

Feitelijk komen alle termen op hetzelfde neer. Echter, een bouwkundig rapport is de rapportage die voortkomt uit een bouwkundig onderzoek of bouwtechnische keuring. Een onderzoek / keuring resulteert dus altijd in een rapport en een rapport komt altijd voort uit een onderzoek / keuring.